Boing isplaćuje 50 miliona dolara žrtvama pada njihova dva aviona 737 MAX

Izvor: B92, 18.Jul.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boing isplaćuje 50 miliona dolara žrtvama pada njihova dva aviona 737 MAX

Američka aviokompanija Boing objavila je da će porodicama poginulih isplatiti pola fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX.

Naveli su i da su u tu svrhu angažovali stručnjaka za obeštećenja Kena Fajnberga koji bi trebao da nadzire isplate.

Objava o angažovanju Fajnberga pojavila se nekoliko minuta uoči svedočenja Pola Njoroga pred Predstavničkim domom američkog Kongresa, oca koji je izgubio troje dece, ženu i taštu u padu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona 737 MAX u martu.

Fajnberg je kazao za Rojters da će njegov tim "odmah početi pripremu protokola potraživanja onima koji za to ispunjavaju uslove", dok je prvi sastanak službenika kompanije Boing, sa sedištem u Čikagu, zakazan za kraj nedelje.

Ovaj stručnjak je dosad učestvovao u sličnim procesima, uključujući i napad 11. septembra 2001, pucnjave u školama i probleme s prekidačem za paljenje kod Dženeral motorsa.

Boingov avion 737 MAX prizemljen je širom sveta nakon što je pao avion Etiopijen erlajnsa, te nakon katastrofe Lajon era u Indoneziji. U dva pada poginulo je 346 osoba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avionesreća

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2019

Američka aviokompanija Boeing objavila je u srijedu da će porodicama poginulih isplatiti polovinu fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX, te je u tu svrhu angažovala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebalo da nadzire isplate.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.