Bogata turistička ponuda Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogata turistička ponuda Vojvodine

Srbija današnji Svetski dan turizma dočekuje među pet zemalja u Evropi po rastu broja turista. Njih više od tri miliona posetilo je Srbiju prošle godine. Bogat deo zauzima turistička ponuda Vojvodine.

Kad se krene sa severa Bačke, a želi se i izletište i lečilište i jezero i zoološki vrt, svrati se na Palić.

"Naša statistika pokazuje da se ovog proleća i leta značajno povećao broj turista. Tokom jeseni će kod nas biti organizovani i brojni kongresi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tako da u tom smislu mislim da radimo dobro", kaže Nebojša Daraboš , direktor "Parka Palić".

Sremski Karlovci su svakako nezaobilazni, ali kada se Dunav pređe i u Srem dođe, najpre se na planinsku lepoticu naiđe.

Fruška gora je prvi nacionalni park u Srbiji, sa takvim statusom od 1960. godine. Nazvana je i svetom, jer je na njoj izgrađeno 35 pravoslavnih manastira. Ima 16 jezera i veliki broj izletišta i odmarališta.

Na padinama Fruške gore su voćnjaci i vinogradi, sa čuvenim vinskim podrumima.

"Sve više ljudi traže nešto autentično, neobično, neku avanturu, nešto drugačije da probaju, tako da vinski turizam se u tom smislu apsolutno uklapa u ono što turisti danas traže", kaže Đurđica Jojić Novaković, Mačkov podrum.

A ako niste dobro jeli, onda niste ni bili u Vojvodini. Šta znači ugođaj na ovom salašu, na primer, uverile su se i Viktorijini anđeli i Džulija Roberts i Demi Mur.

"Evidentno, na vojvođanskim salašima atmosfera salaša kako su nekad izgledali – ekonomska dvorišta, mir koji na salašima dozvolite, jesu nešto što današnjem turisti i te kako prija", kaže Aleksandar Samardžija, Salaš 137.

Ko poseti beskrajnu ravnicu između Dunava i Tise verovatno neće propustiti priliku da vidi Deliblatsku peščaru ili banatsku veneciju - Belu Crkvu, sa obiljem jezera i rečnih tokova.

A Novi Sad je samo tokom jula posetilo 22.000 turista, čemu je sigurno doprineo i muzički festival Exit, a u prvih sedam meseci ove godine u najvećem gradu u Vojvodini, broj stranih turista je skoro 18 odsto veći nego u istom periodu lane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.