Bobar banka: Slaba naplata potraživanja

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2021, 11:56

Bobar banka: Slaba naplata potraživanja

BIJELJINA – Bobar banka u stečaju na računu trenutno ima oko 46 miliona KM, a naplata preostalih potraživanja ide dosta sporo, jer se najveći broj plasmana naplaćuje sudskim putem, rekla je za CAPITAL stečajna upravnica ove banke Dušanka Novaković. Foto: Glas Srpske Ona je istakla da se stečajni postupak odvija u skladu sa zakonskim propisima i da je u protekle dvije i po godine okončano oko 1.100 sudskih sporova te da još ima oko 410 aktivnih sporova. “U pripremi je održavanje Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << povjerilaca koja bi trebalo da se održi u septembru ove godine. Još traju sudski sporovi po tužbama povjerilaca sa milionskim iznosima koji usporavaju djelimičnu diobu sredstava, jer se, u skladu sa zakonom, ne može vršiti dioba sredstava, sve dok se sudski sporovi ne okončaju”, kaže Dušanka Novaković. Naglasila je da je djelimična dioba trebalo da se obavi krajem prošle godine, ali je pojava pandemije virusa korona usporila te aktivnosti. “Do sada smo prikupili oko 46 miliona KM, a naplata preostalih potraživanja ide dosta sporo, jer se najveći broj plasmana naplaćuje sudskim putem. Imamo i 20 stečenih nekretnina u sudskim postupcima koje su teško utržive i njihova prodaja ide sporo, jer nema izraženog interesa za njihovu kupovinu. Pisali smo niz urgencija svim sudovima, kao i predsjednicima sudova da se preostali sudski postupci ubrzaju i da se stečajni postupak privodi kraju. Teško je dati tačnu procjenu završetka postupka stečaja, s obzirom na to da to ne zavisi puno od stečajnog upravnika”, kaže Dušanka Novaković. Podsjećamo, Agencija za bankarstvo RS krajem novembra 2014. godine uvela je prinudnu upravu u Bobar banci, jer banka nije radila u skladu sa zakonom. Nepun mjesec dana kasnije, banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut je postupak likvidacije, a početkom 2017. godine, po rješenju Okružnog privrednog suda u Bijeljini, pokrenut je i stečaj koji traje već četiri i po godine. CAPITAL: Lj. Lj. Чланак Bobar banka: Slaba naplata potraživanja се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pavlović nije uplatio milione za propali „Aqua city“

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2021

BIJELJINA – Slobodan Pavlović, koji je prije mjesec dana na licitaciji ponudio 4,9 miliona KM za imovinu svoje firme „Aqua City“, a koja je prodavana u izvršnom postupku, nije u zakonskom roku uplatio taj iznos, saznaje portal CAPITAL. Foto: Agencije Imovina preduzeća „Aqua City“ prodavana...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.