Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirani računi Mobtela

Beograd -- Svi dinarski i devizni računi kompanije Mobtel blokirani su u četvrtak u 13.30 sati, izjavio je Mlađan Dinkić.

Ministar finansija je objasnio da su računi Mobtela blokirani po osnovu rešenja Poreske uprave Srbije o naplati poreza na ekstra profit od Astra banke i da kompanija neće moći da ostvaruje nikakav promet do naplate punog iznosa poreza.

"Mi smo uložili u zakonskom roku prigovor Trgovinskom sudu, ali čekanje odgovora na prigovor ne odlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blokadu računa. Mi nećemo prenositi sredstva koja smo blokirali na račun budžeta sve do momenta dok ne dobijemo odgovor na naš prigovor, ali ćemo sredstva kumulirati na jednom mestu", rekao je Dinkić.

Ministar finansija Srbije optužio je Trgovinski sud i njegovog predsednika Gorana Kljajevića da odlažu veštačenje o utvrđivanju poreza za Astra banku i da time štiti Mobtel: "Problem je u Trgovinskom sudu koji zabranjuje poreskoj upravi uvid u dokumentaciju. Imate implicitnu zabranu predsednika Trgovinskog suda Gorana Kljajevića da se završi postupak veštačenja. S jedne strane se to navodi kao razlog da bi trebalo čekati sa naplatom ekstraprofita, a s druge strane Trgovinski sud efektivno štiti Mobtel i ne dozvoljava veštačenje."

Blokiranjem računa "Mobtel" neko pokušava da tu kompaniju dovede do stečaja i uoči izbora iskompromituje predsedničkog kanididata Bogoljuba Karića, rekao je advokat BK grupe Sava Anđelković. "Očigledno je da se na silu 'Mobtel' dovodi u situaciju da se otvori stečajni postupak i neko jeftino kupi tu kompaniju", istakao je agenciji Beta Anđelković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.