Bliži se kraj sveta usmerenog na SAD — Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2023, 16:11

Bliži se kraj sveta usmerenog na SAD — Kremlj

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov projektuje kraj sveta usredsređenog na SAD i početak perioda raznolikosti. „Svet usredsređen na SAD se bliži kraju, a približava se period raznolikosti, uključujući i međunarodne ekonomske odnose“, izjavio je on novinarima. „SAD su najveća ekonomija, ali ne i jedina, a globalna ekonomija nije ograničena samo na američku ekonomiju“, primetio je Peskov. On je naglasio da „postoji ekonomija koja je za petama SAD, a to je Kina, postoje ekonomije u usponu sa svojim zahtevima za energetskim resursima“, dodajući da je „svet mnogo raznovrsniji od SAD“. Pomoćnik američkog državnog sekretara za energetske resurse Džefri Pajat izjavio je ranije za Fajnenšel tajms da Vašington ima za cilj da prepolovi ruske prihode od nafte i gasa do kraja ove decenije.
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
 
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.