Blic: Policija češlja papire u Ministarstvu - gde su išle pare?

Izvor: B92, 07.Mar.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Policija "češlja" papire u Ministarstvu - gde su išle pare?

Beograd -- Uprava kriminalističke policije preispituje raspodelu novca iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sredine.

Preispituje se i moguće nameštanje poslova kompanijama čiji su vlasnici, tvrdi "Blic", bliski s ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom.

"Blic" navodi da inspektori UKP "češljaju papire" ne samo Ministarstva već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Trivan bio do juna 2017. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i kompanija "koje su pod sumnjivim okolnostima dobijale unosne poslove i istražuju da li je bilo korupcije".

Trenutno se, dodaje list, proverava način raspodele 55 miliona dinara iz zelenog fonda za studije i projekte vezane za podsticaj obrazovanih i istraživačkih institucija u oblasti zaštite životne sredine.

Takođe, kako se navodi, istražuje se dodela, posla sanacije i remedacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd, najskupljem ponuđaču "Brem Group".

Kako objašnjava list, reč je o 416 miliona, koliko je plaćen ovaj projekat 2016. godine, a novac je izdvojio gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, na čijem je čelu tada bio Trivan.

"Ova kompanja je jedna od onih koje učestalo dobijaju poslove u vezi sa saniranjem i zbrinjavanjem otpada, a navodno je razlog za to poznanstvo vlasnika s ministrom Trivanom", piše "Blic".

Predstavnici "Brem Group" potvrdili su za list da UKP preispituje posao vezan za TO Novi Beograd.

"Mi smo dali izjave i dostavili smo im svu dokumentaciju u vezi sa tenderom i odgovorno tvrdimo da smo sve poslove, uključujući i ovaj za TO Novi Beograd, dobili na osnovu referenci svoje firme, a ne poznanstva a ministrom Trivanom. Da nije tako, preostale dve kompanije koje su učestvovale na tenderu bi se žalile", rekli su u "Brem Group".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blic: Policija istražuje kako je Trivan delio milione

Izvor: Beta, 07.Mar.2019

Uprava kriminalističke policije (UKP) ispituje raspodelu novca iz zelenog fonda Ministarstva zaštite životne sedine, ali i moguće nameštanje poslova kompanijama čiji su vlasnici bliski sa ministrom Goranom Trivanom, piše današnji "Blic".Inspektori UKP, kako navodi list, pregledaju dokumenta ne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.