Blagi rast cene nafte tokom prepodneva

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Sep.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagi rast cene nafte tokom prepodneva

Cena sirove nafte je tokom prepodneva ostvarila manji rast uz oscilacije nakon naglog pada tokom azijskog trgovanja.  

Američko ministarstvo za energiju, OPEC kao i Medjunarodna agencija za energiju su odvojeno svako za sebe tokom prošle nedelje smanjili svoje prognoze tražnje nafte što je dodatno izvršilo pritisak na cenu ovog energenta. Tokom azijskog i evropskog trgovanja cena sirove nafte pala je 0.48%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << prodaje dok RSI ima rastuži trend. Nakon što je dostigla gornju Bolindžer traku cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarna podrška: 91.00

Primarni otpor: 95.80

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 91.70 sa prvom metom na 91.90 i drugom na 92.20

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 91.80 onda je moguć dalji pad na 91.40.

Komentar:MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ima rastuži trend. Nakon što je dostigla gornju Bolindžer traku cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.