Blaga zima - pala prodaja guma

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blaga zima - pala prodaja guma

Američki proizvođač auto guma Gudjir u poslednjem kvartalu prošle godine imao je pad prihoda od devet odsto uglavnom zbog slabije prodaje zimskih guma u Evropi.

U posmatranom tromesečju prihodi od prodaje ovog vlasnika marki kao što su "danlop" ili "sava", iznosili su 4,36 milijardi dolara, za razliku od 4,79 milijardi godinu ranije, preneo je Rojters.

Prema konzenzusu analitičara, u periodu oktobar-decembar 2014. očekivao se prihod od 4,37 milijardi dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Neto profit ove grupacije iznosio je 2,13 milijardi dolara (prema 228 miliona u četvrtom kvartalu 2013) koji je obuhvatio vanredni dobitak od 2,2 milijarde dolara. Kada se isti isključi, profit po akciji Gudjira iznosio je 59 centi, za razliku od 84 centa godinu ranije, dok je konzenzus analitičara prognozirao 58 centi.

Grupacija je potvrdila da za tekuću godinu očekuje rast profita od 10 do 15 odsto u odnosu na 2014. godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvartalni prihod Gudjira opao devet odsto

Izvor: Kamatica.com, 18.Feb.2015

Američki proizvodjač guma za vozila Gudjir (Goodyear) u poslednjem kvartalu prošle godine imao je pad prihoda od 9,0 odsto uglavnom zbog slabije prodaje zimskih guma u Evropi, vezano za blažu zimu od očekivane..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.