Biznis forum Srbija-Italija 21. marta u Beogradu

Izvor: Beta, 01.Feb.2023, 19:23

Biznis forum Srbija-Italija 21. marta u Beogradu

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas s ambasadorom Italije Lukom Gorijem o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i o investiranju italijanskih kompanija u SrbijuNa sastanku je rečeno je da će veliki broj italijanskih kompanija prisustvovati biznis forumu Srbija-Italija koji će biti održan 21. marta u Beogradu.Gori je istakao da Italija investira u tradicionalne sektore u Srbiji, ali da je važno da se uskladi sa napretkom zemlje i da iskoristi prilike koje su se stvorile usled njene modernizacije, saopštilo je Ministarstvo finansija.Istakao je da postoji interesovanje italijanskih kompanija za dalje ulaganje u Srbiji tri važne oblasti: energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i infrastrukturu.Prethodno će Ministarstvo finansija raditi na sporazumima sa italijanskim finansijskim institucijama za obezbeđivanje što povoljnijih uslova za finansiranje kako za domaću privredu tako i državu. Takođe, radi se i na Memorandumu o razumevanju između carinske administracije dve zemlje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ministar Mali razgovarao sa italijanskim ambasadorom Gorijem

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Feb.2023

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Italije u Srbiji Luka Gori razgovarali su na današnjem sastanku o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, kao i o investiranju italijanskih kompanija u Srbiju. Gori je rekao da postoji interesovanje za dalje ulaganje u tri važne oblasti u...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.