Bivši šef VW pred sudom: Kriv sam

Izvor: B92, 04.Avg.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši šef VW pred sudom: Kriv sam

Bivši izvršni direktor Folksvagena Oliver Šmit izjasnio se da je kriv pred američkim Okružnom sudom u Detroitu, u sporu vezanom za skandal sa emisijom gasova.

Prema sporazumu o priznanju krivice, očekuje se da će se Šmit suočiti sa sedam godina zatvora i novčanom kaznom izmedu 40.000 i 400.000 dolara, nakon što je priznao učešće u zaveri s ciljem obmanjivanja američkih regulatornih organa i kršenje zakona o čistom vazduhu

Folksvagen se u martu izjasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je kriv za tri krivična dela prema sporazuma o priznanju krivice kako bi rešio problem američkih tužbi za instaliranje nelegalnog softvera u vozila radi varanja na testiranjima emisije gasova i prihvatio je da potroši do 25 milijardi dolara na ime obeštećenja po različitim tužbama, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši izvršni direktor Volkswagena se na američkom sudu izjasnio da je kriv

Izvor: AutoBlog, 05.Avg.2017, 00:08

Kako prenosi Tanjug, bivši izvršni direktor Folksvagena Oliver Šmit izjasnio se da je kriv pred američkim Okružnom sudom u Detroitu, u sporu vezanom za skandal sa emisijom gasova. Prema sporazumu o priznanju krivice, očekuje se da će se Šmit suočiti sa sedam godina zatvora i novčanom kaznom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.