Bitkoin godinu dana posle  - easy come, easy go

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitkoin godinu dana posle - easy come, easy go

Kako došlo, tako i otišlo. Prošlogodišnji rast bitkoina bila je popularna tema tokom božićnih praznika. Onda je počeo da pada… I survao se.

Prošlog decembra jedan bitkoin koštao je 19.000 dolara, sada se trguje za oko 4.000 dolara (u trenutku pisanja teksta 4.033). Danas se bitkoin i druge kriptovalute suočavaju s egzistencijalnom krizom.

Šta ako niko više ne bude želeo da trguje digitalnim valutama?

Rudari kripotavaluta bacaju svoje mašine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u stranu – tako su neki na Tviteru dočarali šta se dešava iza scene ove nesrećne godine za bitkoin. Iako te slike nisu u direktnoj vezi s bitkoinom, ipak ilustruju koliko je trenutno loše raspoloženje kod nekih.

Tako je bitkoin izgubio 78 odsto od početka godine. Ripl je izgubio još više. A etereum i bitkoin keš pali su za više od 90 odsto.

Pre godinu dana, bitkoin je bio glavna tema – ljudi su s ushićenjem gledali kako skače na 20.000 dolara.

I banke su počele da rade na uvođenju blokčejna, a na razvoju transfera novca u sistemu blokčejna rade i mnogi starta-apovi, recimo beogradski WorkChain.io (VIDEO ispod).

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bitkoin: kako došlo, tako i otišlo

Izvor: Deutsche Welle, 04.Dec.2018

Kako došlo, tako i otišlo. Prošlogodišnji rast bitkoina bila je popularna tema tokom božićnih praznika. Onda je počeo da pada… I survao se.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.