BiH izmislila milionski biznis sa obilježavanjem goriva

Izvor: Capital.ba, 13.Maj.2024, 15:05

BiH izmislila milionski biznis sa obilježavanjem goriva

SARAJEVO – Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na čelu sa ministrom Stašom Košarcem ponovo je u proceduru uputilo Pravilnik o obaveznom markiranju goriva kojim se uvodi veća kontrola u ovu oblast, ali i obezbjeđuju milioni firmama koje će se baviti ovim poslom zbog čega će gorivo na kraju vjerovatno biti skuplje. FOTO: Pixabay Ovaj dokument pojavljuje se opet, godinu dana nakon što prvobitno nije usvojen u Savjetu ministara BiH zbog nekoliko spornih odredbi, među kojima je i ona koja daje prevelika ovlaštenja ministru. Po pravilniku koji je u fazi konsultacija svi uvoznici su u obavezi da prilikom uvoza u zemlju obilježe gorivo markerom, odnosno nevidljivom tečnošću koja se nakon dodavanja u gorivo vidi samo...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Objavljeno šta je BiH najviše izvozila u 2023. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2024, 10:41

Savjet ministara BiH usvojio je na sjednici održanoj u ponedjeljak Analizu spoljnotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine za 2023. godinu te zadužio Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa da ove analize dostavlja na kvartalnom nivou.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.