BiH: Javna preduzeća ne mare, dele posao

Izvor: B92, 15.Jun.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Javna preduzeća ne mare, dele posao

U Federaciji Bosne i Hercegovine su u javnim preduzećima prijavljena 254 nova radnika, iako je federalna Vlada zabranila nova zapošljavanja.

Novi radnici su zaposleni od početka aprila do 25. maja, a pored javnih preduzeća, posao su dobijali i u agencijama i upravama u kojima još upravljaju kadrovi stranaka platforme (bivše vlasti).

To su podaci Poreske uprave FBiH koje je tražila Vlada FBiH da bi imala uvid u poštovanje moratorijuma na zapošljavanje, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila jedna od njenih prvih odluka, objavio je "Večernji list" izdanje za BiH, a preneo Kapital.ba.

Prema dokumentaciji koja je u posedu lista, u federalnim telima, upravama i agencijama prijavljeno je 28 osoba, a u javnim preduzećima sa većinskim udelom državnog kapitala čak 226.

To je dokaz da su institucije i javna preduzeća prekršili odluku Vlade FBiH o zabrani zapošljavanja, a ujedno i da kadrovi bivše vlasti imaju cilj da što duže zadrže pozicije, navodi list.

Rekorder je Lutrija BiH sa 125 novoprijavljenih radnika u ovom periodu. Federalna uprava za inspekcijske poslove prijavila je šest, a Federalna uprava Civilne zaštite pet novih radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.