Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez većih plata u pravosuđu u 2007.

Beograd -- Ministar finansija Mirko Cvetković rekao da do kraja godine plate u pravosuđu neće biti povećane.

Povodom najave sindikata pravosuđa o potpunoj obustavi rada ako im se ne povećaju plate, Cvetković je rekao da će plate u 2008. biti povećane maksimalno do usklađivanja sa inflacijom. Ipak, oni koji su imali niže plate u ove godine, mogu da se nadaju većem povećanju u 2008.

"Obzirom da su različite kategorije različito 'prošle' u prethodnom periodu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi nudimo da u okviru globalnog povećanja oni koji su lošije prošli da sada prošu malo bolje. To se odnosi i na pravosuđe, istražujemo opcije i načine da pojedine kategorije sa nižim platama da mogu računati na nominalni porast plata", rekao je Cvetković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.