Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez poreza na prvi stan

- Stanje javnih finansija Srbije je dobro i za četiri meseca ostvaren je suficit od 33,3 milijarde dinara, iako je prvobitno planirano da on iznosi 25 milijardi dinara - rekao je juče na prvoj konferenciji za štampu Mirko Cvetković, ministar finansija.

U toku je priprema nacrta budžeta za 2007, a sa privremenog na redovno finansiranje preći će se od 1. jula.

- Prilikom izrade budžeta biće vođeno računa o obećanjima u predizbornoj kampanji - oslobađanju plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poreza na prvi stan, naknade za poljoprivredno zemljište... Sva obećanja uzeće se u obzir. Što se tiče oslobađanja poreza na prvi stan, retroaktivnosti neće biti - rekao je ministar finansija.

Po njegovim rečima, glavni makroekonomski problem Srbije je visok spoljnotrgovinski deficit koji je oko dve milijarde dolara. Ministar je najavio da pregovori sa Svetskom bankom treba da omoguće dobijanje pet kredita za navodnjavanje, regionalni razvoj Bora, energetsku efikasnost, rekonstrukciju saobraćajnica i za reforme poljoprivrede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.