Izvor: B92, 05.Jul.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez gužve na granici kod Gradine

Gradina -- Bugarski carinici su ukinuli čipove za proveru putnih isprava, a policija Srbije obavlja minimum granične kontrole da bi se skratilo čekanje.

Da bi skratili čekanje i kilometarske kolone na graničnom prelazu Gradina, bugarski carinici su ukinuli čipove za proveru putnih isprava, a policija Srbije obavlja minimum granične kontrole. Posle jučerašnjeg čekanja od nekoliko sati sada na izlazu iz zemlje, sada nema zadržavanja.

Najviše putnika na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << graničnom prelazu su turski državljani koji iz zemalja zapadne Evrope idu na godišnji odmor u svoju zemlju.

Na ovom graničnom prelazu tokom vikenda obično iz zemlje izađe oko 5.000 ljudi. Prošlog vikenda je iz Srbije u Bugarsku ušlo čak 35.000 ljudi. Carinici strahuju da se ne pojavi prošlogodisnja gužva kada je za samo jedan dan granicu prešlo čak 100.000 ljudi.

Na Gradini je juče otvoreno svih osam traka. Nezvanično saznajemo da su bugarski carinici ukinuli proveru putnih isprava preko čipova zbog čega je najčešće dolazilo do zastoja. U slučaju velikih gužvi i policija Srbije u skladu sa zakonom obavlja minimum granične kontrole. Zvaničnu izjavu o merama koje naša policija preduzima na ovom graničnom prelazu nije bilo moguće dobiti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.