Bez Srbije transportna mapa Evrope nije kompletna: Koridor 10 je prekretnica

Izvor: B92, 19.Maj.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Srbije transportna mapa Evrope nije kompletna: Koridor 10 je prekretnica

Beograd -- Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je završetak Koridora 10 prekretnica.

Završetak južnog kraka predstavlja prekretnicu u u povezivanju i bržem razvoju Srbije.

"Svaka nova deonica koju smo završavali na Koridoru 10 donosila nam je nove fabrike i pogone, više saobraćaja i bolji život u mestima pored kojih prolazi auto-put. Završetak kompletnog Koridora 10 od severa do juga Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je mnogo više od toga, jer menja sliku cele zemlje, koja može da koristi sve prednosti toga što je najkraća ruta izmedju centralne i južne Evrope i deo panevropskog Koridora 10", kaže Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da transportna mapa Evrope ne može biti kompletna bez Srbije i bez Koridora 10, kao što ni Srbija ne može brže da se razvija ako nije infrastrukturno povezana sa susedima.

"Srbija koja je stabilna i koja se infrastrukturno povezuje je Srbija koja stvara uslove za sopstveni ekonomski napredak i za bolji život svojih gradjana, ali i koja doprinosi razvoju čitavog regiona, jer nema razvoja bez povezivanja. Završetkom južnog kraka Koridora 10 zatvorili smo jednu i otvorili novu stranicu u razvoju, i okrećemo se novim projektima i novom investicionom ciklusu", navela je Mihajlovićeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Završetak Koridora 10 menja sliku Srbije

Izvor: RTS, 19.Maj.2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ističe da završetak južnog kraka Koridora 10 predstavlja prekretnicu u povezivanju i bržem razvoju Srbije. . Zorana Mihajlović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.