Bespovratna sredstva Romima za pokretanje posla

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Jan.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespovratna sredstva Romima za pokretanje posla

BEOGRAD - Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda raspisao je javni poziv nezaposlenim Romima za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 3.400 evra za samozapošljavanje u okviru projekta "EU podrška za zapošljavanje Roma".

Bespovratna sredstva za zapošljavanje u opremi dodeljuju se za najviše 50 nezaposlenih Roma sa najboljim biznis planovima za otpočinjanje biznisa, navodi se u saopštenju Gradskog centra za preduzetništvo, prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com <<

Sredstva su namenjena nezaposlenima romske nacionalnosti sa uspešno završenom obukom o načelima vođenja sopstvenog biznisa u organizaciji Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Beograda.

Obuka je namenjena za najviše 100 potencijalnih preduzetnika romske nacionalnosti.

Nezaposleni koji ostvari pravo na bespovratna sredstva za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje godinu dana.

Pravo na bespovratna sredstva nezaposleni ne može da ostvari ukoliko želi da obavlja delatnost u oblasti eksploatacije uglja, igara na sreću, kockanja i klađenja, taksi prevoza i menjačnica.

Pravo se ne može ostvariti ni za registraciju individualnog poljoprivrednog gazdinstva, zadruge, udruženja građana i društvenih organizacija.

Najviše dva člana istog porodičnog domaćinstva mogu podneti prijavu za obuku odnosno prijavu sa biznis planom.

Gradski centar za socijalno preduzetništvo raspisao je konkurs u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.