Besplatno zemljište za mala i srednja preduzeća

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno zemljište za mala i srednja preduzeća

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Vlada Srbije u petak će omogućiti i malim i srednjim preduzećima da dobiju gradjevinsko zemljište po ceni nižoj od tržišne ili besplatno, najavio je srpski ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta) - Vlada Srbije u petak će omogućiti i malim i srednjim preduzećima da dobiju gradjevinsko zemljište po ceni nižoj od tržišne ili besplatno, najavio je srpski ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.Na >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << konferenciji za novinare, on je rekao da će izmenom Uredbe o otudjenju ili davanju u zakup gradjevinskog zemljišta po ceni manjoj od tržišne ili bez naknade biti omogućeno malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da lakše dodju do zemljišta na kojem će graditi pogone i zapošljavati nove radnike.Dulić je ocenio da je ta izmena prva i jedna od najvažnijih podsticajnih mera za razvoj malih i srednjih preduzeća, kojima najveći problem predstavlja to da dodju do zemljišta na kojem će graditi.U dogorčni zakup pod netržisnim uslovima ili besplatno će, kako je naveo, biti davano gradjevisnko zemljište u vlasnistvu države i lokalnih samouprava.U dugorčni zakup do 99 godina će, kako je precizirao, biti davani placevi do 25 ari zemljišta, uz uslov da investotor u roku od dve godine završi objekat i da u roku od pet godina zaposli najmanje jednog radnika za svaka dva ara.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.