Besplatne akcije: Važeća lična karta

Izvor: Blic, 01.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Važeća lična karta

1. Imam 27 godina i trenutno radim na brodu u Americi i nisam u mogućnosti da se javim ni u jedno konzularno predstavništvo zemlje, a u zemlju se vraćam tek u oktobru mesecu.

- Rok za prijavljivanje za sticanje prava na besplatne akcije je 31. jul 2008. godine do tog roka pronađite način da se prijavite u bilo kojem diplomatsko-konzularnom predstavništvu u inostranstvu jer prijavljivanje mora biti lično.

2. Zaposlena sam u „Elektrodistribuciji Kraljevo", kao radnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njihovog odmarališta u Meljinama. Moje prebivalište je u Herceg Novom, a imam državljanstvo Srbije?

- Morate imati prebivalište u Srbiji da biste ostvarili pravo na besplatne akcije.

3. Moja majka je domaćica i 1993. godine nasledila je penziju od oca koji je bio radnik ŽTP-a. Da li i ona ima prava na novčanu naknadu, ili na besplatne akcije?

Unapred hvala na odgovoru, Jelena Dabović, Herceg Novi

- Ima pravo da se prijavi kao građanin ukoliko ispunjava uslove iz javnog poziva.

4. Da li će prijavljivanje moći da se obavi u konzulatima? Da li je neophodna lična karta za prijavljivanje (ima nas kojima je istekla lična karta - gde možemo da je obnovimo?). Može li pasoš da služi u tu svrhu? Gorica Mitrović

- Biće omogućeno prijavljivanje i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, ali je za to potrebna važeća lična karta, pa je potrebno da pre prijavljivanja produžite ličnu kartu.

5. Bila bih vam zahvalna ako biste me obavestili o veb sajtu adresi Agencije za privatizaciju i kako da saznam više detalja o upisivanju besplatnih akcija.

- Agencija za privatizaciju: www.priv.yu

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja: www.merr.sr.gov.yu

Sva vaša pitanja možete slati poštom na adresu: „Blic", Kraljice Marije broj 1, Beograd, sa naznakom „besplatne akcije" ili na mejl redakcija@blic.co.yu sa istom naznakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.