Besplatne akcije: Šest preduzeća

Izvor: Blic, 21.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Šest preduzeća

1. Da li ću steći akcije jednog ili svih šest preduzeća?

Svaki građanin dobija akcije u svakom od šest preduzeća.

2. Kada će građani moći da raspolažu svojim akcijama?

Od trenutka kada budu upisani kao vlasnici tih akcija u Centralni registar hartija od vrednosti, a najkasnije u roku od šest meseci od momenta privatizacije svakog od šest preduzeća. Zakon predviđa da će akcije svih šest preduzeća biti podeljene do kraja 2010. godine, a očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će građani sa prvim akcijama raspolagati već 2009. godine.

3. Šta je novčana naknada i kada će mi biti uplaćena na račun?

Novčana naknada je iznos u novcu koji će biti uplaćen svakom evidentiranom građaninu. Sredstva za ovu isplatu država će obezbediti od prodaje akcija društvenih preduzeća, koje su izdvajane u Privatizacioni registar u dosadašnjim privatizacijama. Očekuje se da će ova naknada biti isplaćena evidentiranim građanima u prvoj polovini 2009. godine.

4. Da li će svi građani ostvariti pravo na jednak iznos novčane naknade?

Da.

5. Gde sve može da se podnese prijava, kojim danima i u kom radnom vremenu?

Vreme i mesto prijavljivanja, sadržinu i način podnošenja prijave, kao i rok za prijavljivanje biće definisani javnim pozivom koji objavljuje Agencija za privatizaciju (do kraja januara 2008. godine) u „Službenom glasniku RS", dnevnim listovima, internet stranici Agencije za privatizaciju, kao i na radio i TV stanicama.

6. Koliko traje period u kome se podnose prijave (od datuma do datuma)?

Prijavljivanje građana u evidenciju nosilaca prava na novčanu nadoknadu i prenos akcija bez naknade će trajati najmanje šest meseci od objavljivanja javnog poziva za prijavljivanje. Tačni datumi biće objavljeni u javnom pozivu.

7. Šta da radim ukoliko nemam karticu banke, tj. otvoren račun?

Pošta će vam dodeliti broj računa besplatno, na licu mesta.

Sva vaša pitanja možete slati poštom na adresu: „Blic", Kraljice Marije broj 1, Beograd, sa naznakom „besplatne akcije" ili na mejl redakcija@blic.co.yu sa istom naznakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.