Izvor: Blic, 10.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Promena adrese

1. Nisam izašla na glasanje zbog promene adrese. U ličnoj karti mi piše jedna adresa, a u SUP-u su me zaveli pod drugom adresom. Da li ja mogu dobiti novac i akcije? Unapred hvala

- Predlažemo da sa nadležnim MUP-om rešite navedeni problem pre podnošenja prijave za besplatne akcije kako bi se izbegli problemi prilikom evidentiranja. Svaki građanin dobija novčanu naknadu (od akcija iz Privatizacionog registra koje će biti ponuđene na prodaju), kao i besplatne akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od svakog od šest velikih državnih preduzeća.



2. Gde može da se proveri da li sam već ostvario pravo na akcije? Može li na internetu?

- Na sajtu Agencije za privatizaciju ili slanjem pismenog zahteva Agenciji za privatizaciju, Trg Nikole Pašića 5/VI, možete proveriti da li ste već ostvarili pravo na upis akcija bez naknade prema ranijim propisima. Potrebno je da pošaljete svoje ime, ime roditelja, prezime i matični broj.

3. Da li pravo na upis besplatnih akcija imaju i lica koja imaju dvojno državljanstvo i da li postoje mesta za upis u Čikagu i Minhenu?

- Imaju ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom. Informaciju o tome u kojim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima vrši prijavljivanje možete pronaći na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova (www.mfa.gov.yu), u odeljku diplomatske misije.

4. Zanima me da li postoji mogućnost dobijanja akcija preduzeća „Mitros" koje je privatizovano, tada nisam podnela zahtev za dobijanje akcija, i koja bi dokumenta trebalo nabaviti ako postoji mogućnost da ih dobijem? Hvala

- Ne postoji mogućnost naknadnog upisa. Ukoliko niste do sada ostvarili pravo na akcije bez naknade po do sada važećim propisima, možete se prijaviti za besplatne akcije šest velikih državnih sistema po ovom zakonu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.