Izvor: Blic, 29.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Nasledstvo

1. Ukoliko sam testamentom nasledila akcije od rođaka, da li u tom slučaju imam pravo na besplatne akcije?

Tanja Puaca

- Imate.

2. Da li građani koji su inostranstvu mogu da se prijave i u zemlji, ako im to više odgovara, pod uslovima za ostale građane?

- Da, i to lično.

3. Da li izbeglice gube neka prava u zemlji iz koje potiču, ako dobiju akcije u Srbiji ?

- To se uređuje zakonima zemlje iz koje potiču, a ne ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonom.

4. Da li je krajnji rok za upis u birački spisak 31. 7. 2008?

- Jeste.

5. Šta je potrebno od dokumenata za prijavu lica koja ne mogu lično da dođu da se prijave u poštu/DKP? Kako i kome se obraćaju -Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, Pošti ili NSZ?

- Građani treba da se obrate na besplatan telefon Pošte 0800-100-300, a zaposleni i bivši zaposleni na besplatan telefon Nacionalne službe za zapošljavanje 0800-100-400. Oba telefona biće objavljena u javnim pozivima.

6. Da li akcije glase na donosioca?

- Akcije glase na ime i upisane su u elektronskoj bazi Centralnog registra hartija od vrednosti i ne izdaju se u papirnom obliku.

7. Ukoliko podnesem prijavu za besplatne akcije, a ubrzo posle toga (mesec, dva...) promenim prebivalište, a time i mesto gde sam upisana u birački spisak (npr. zbog zasnivanja radnog odnosa u drugom gradu), da li je potrebno promenu prijaviti pošti gde sam podnela prijavu ili će se ista evidentirati po službenoj dužnosti prilikom provere ispunjenosti uslova od strane Agencije?

- U ovom slučaju, najbolje je da prilikom promene adrese o tome pismenim putem obavestite Agenciju za privatizaciju, na adresu: Agencija za privatizaciju, Trg Nikole Pašića broj 5/VI, 11000 Beograd. Agencija šalje sva obaveštenja na adresu iz lične karte, tako da je u vašem interesu da pravovremeno obavestite Agenciju o promeni podataka.

Sva vaša pitanja možete slati poštom na adresu: „Blic", Kraljice Marije broj 1, Beograd, sa naznakom „besplatne akcije" ili na mejl redakcija@blic.co.yu sa istom naznakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.