Besplatne akcije: Komunalci

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Komunalci

1. Koja su moja zakonska prava kod besplatnih akcija kao radniku Ministarstva pravde RS KPZ Sremska Mitrovica (od 1983 god.), s obzirom na to da do sada nisam ostvario pravo na besplatne akcije? Dragan

- Imate prava kao i svi ostali građani Srbije, ako ispunjavate sve uslove iz javnog poziva.

2. Gde i kako se može proveriti da li je neko upisan u Centralni registar akcija.

- Upis u Centralni registar hartija od vrednosti nije relevantan u pogledu dobijanja besplatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << akcija. Ono što je važno jeste da li ste upisani u registar građana koji su dobili besplatne akcije u prethodnom periodu i taj registar vodi Agencija za privatizaciju. Možete proveriti da li ste u tom registru tako što ćete uputiti pismeni zahtev Agenciji za privatizaciju, na adresu: Agencija za privatizaciju, Trg Nikole Pašića broj 5/VI, pri čemu ste obavezni da u zahtevu dostavite svoje ime, ime oca, prezime i jedinstveni matični broj građana.

3. U medijima je objavljivano da radnici komunalnih preduzeća neće moći da dobiju besplatne akcije prilikom privatizacije svog preduzeća ukoliko se prijave za dobijanje akcija velikih javnih preduzeća bez naknade.

- To je tačno. Građani koji su zaposleni u komunalnim preduzećima mogu da biraju da li će se sada prijaviti kao građani ili će čekati privatizaciju svojih preduzeća da ostvare to pravo kao zaposleni, ali ne mogu ostvariti besplatne akcije po oba osnova.

4. Molimo vas odgovorite nam šta će biti sa radnicima komunalnih preduzeća - poput „Vodovoda".

- Građani koji su zaposleni u komunalnim preduzećima mogu da biraju da li će se prijaviti kao zaposleni i bivši zaposleni ili kao građani. Sticanje prava ne besplatne akcije po oba osnova nije dozvoljeno. Radnici komunalnih preduzeća treba da odluče da li će se sada prijaviti kao građani ili će čekati privatizaciju svojih preduzeća da ostvare to pravo kao zaposleni. Što se tiče privatizacije ovih preduzeća, u septembru bi trebalo da bude pripremljena strategija za restrukturiranje i privatizaciju ovih preduzeća i tada će se znati da li će ona biti privatizovana, na koji način i kada.

Sva vaša pitanja možete slati poštom na adresu: „Blic", Kraljice Marije broj 1, Beograd, sa naznakom „besplatne akcije" ili na mejl redakcija@blic.co.yu sa istom naznakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.