Izvor: Blic, 10.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Greška u ličnoj karti

1.Imam srpsko državljanstvo od 2005. godine, ali nemam ličnu kartu i nisam prijavljen u Srbiji. Naime, živim u Republici Srpskoj i imam ličnu kartu BiH. Da li imam pravo na akcije?

Borislav Marković

- Nemate.

Pravo na upis besplatnih akcija imaju građani koja ispunjavaju sledeće uslove:

1) da su navršila 18 godina života zaključno sa 31. decembrom 2007. godine i da su na dan sticanja statusa nosioca prava bila upisana u birački spisak nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opštinskih organa;

2) da su na dan 3. januar 2008. državljani Republike Srbije;

3) da su na dan 30. juna 2007. godine imala prebivalište na

teritoriji Republike Srbije, odnosno status privremeno raseljenog

lica sa Kosova i Metohije;

4) da pravo na akcije bez naknade nisu na bilo koji način ostvarili, u celosti ili delimično, u skladu sa Zakonom o svojinskoj transformaciji („Službeni glasnik RS", br. 32/97 i 10/01) ili Zakonom o privatizaciji.

2.Koliko radnog staža treba da ima korisnik besplatnih akcija, ili nije potrebno da ima radni staž?

M. Rašić

- Nije potrebno da ima radni staž.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.