Berze većinom u crvenom

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berze većinom u crvenom

Indeksi na svetskim berzama danas su trgovanje završili uglavnom u minusu.

Pad na Vol stritu predvodio je tehnološki sektor, mada je su indeksi završili trgovanje sa znatno manjim gubicima nego što su imali u toku dana.

Industrijski indeks Dau Džons i Standard end Pur 500 su na kraju dana bili manje od 0,1 odsto u minusu, premda su tokom dana bili u crvenom i 0,5 odsto. Tehnološki Nasdak je izgubio 0,4 odsto, dok je u toku dana bio na minus jedan odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Gubici Epla, čije su akcije pale 2,4 odsto, kao i drugih tehnoloških kompanija, povukle su indekse na dole, navodi agencija Asošijetid pres.

Nemački DAX je pao 0,4 odsto, francuski CAC 40 0,3 odsto, koliko i britanski FTSE 100.

U Aziji su indeksi imali različite rezultate. Japanski Nikei 225 je porastao 0,4 odsto, hongkonški Hang Seng je pao 1,9 odsto, a južnokorejski Kospi 0,4 odsto.

Cena nafte su danas znatno pale. Referentna američka nafta s gubitkom od 1,3 odsto je na 51,4 dolara po barelu, a nafta Brent s padom od 1,6 odsto na 57,2 dolara po barelu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.