Bernardić: Slovenija mora imati izlaz na otvoreno more

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Apr.2018, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bernardić: Slovenija mora imati izlaz na otvoreno more

LJUBLJANA - Šef SDP-a Davor Bernardić za vikend je boravio u Sloveniji gdje je dao i intervju za tamošnji Dnevnik u kojem je kazao kako smatra da bi Hrvatska i Slovenija svoje probleme trebale riješiti diplomatski, razgovorom, a kazao je i kako je arbitraža realnost.

"Nijedan zdravorazumski sporazum nije problem za mene. Svjestan sam da je Slovenija, poput Hrvatske, pomorska država i da mora imati izlaz na otvoreno more. Presuda arbitražnog suda usvojena je u duhu dobre europske >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prakse. Ono što će biti konačni sporazum i kako će se provesti - bilo da će biti više ili manje od arbitraže - ovisi o obje zemlje. Najvažnije je u ovom trenutku zaštititi ribare koji rade na tom području i da i dalje nemaju problema u prekograničnom prometu", rekao je Bernardić.

Davor Bernardić je u intervjuu kazao kako je „čvrsto uvjeren, da ako postoje pravi sugovornici, takva se pitanja brzo riješe, prenose 24 sata.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.