“Beogradska zima” koštala 400.000 evra, zarada od turizma 21 milion

Izvor: RTS, 09.Mar.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Beogradska zima” koštala 400.000 evra, zarada od turizma 21 milion

Gradski menadžer Goran Vesić saopštio da je Grad za dva meseca, koliko je trajala manifestacija "Beogradska zima", potrošio nešto više od 400.000 evra. Istovremeno je zarađen 21 milion evra, odnosno 50 puta više od uloženog.
Goran Vesić, koji je i predsednik Organizacionog odbora manifestacije, rekao je da se u zvaničnom izveštaju o troškovima navodi precizno da je grad za organizaciju svih programa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom dva meseca potrošio 49.904.439 dinara, odnosno nešto više od 400.000 evra.

Istovremeno, Beograd je od usluga u turizmu zaradio oko dve i po milijarde dinara, odnosno 21 milion evra, što je više nego u periodu od decembra 2015. do januara 2016. godine.
U zaradu, dodao je, nije uračunat procenat povećanja naplate poreza na dodatnu vrednost, s obzirom na povećanu potrošnju roba i usluga tokom novogodišnjih praznika.
To znači, zaključio je, da je Beograd zaradio 50 puta više nego što je uložio u tu manifestaciju.
Podaci Turističke organizacije Beograda govore da je u decembru 2016. godine zabeležen rast dolazaka stranih gostiju od 14 odsto (20.000 noćenja stranih gostiju), odnosno za 19 odsto više u odnosu na decembar 2015. godine.
U januaru 2017. godine taj rast je bio devet odsto.
Vesić napominje da kad je reč o dolasku turista treba imati u vidu da se govori samo o gostima koji su bili smešteni u zvaničnim turističkim kapacitetima, a da je veliki broj boravio kod prijatelja i rođaka, kojih u zvaničnoj statistici nema.
"Ti podaci jasno potvrđuju opredeljenje grada da se doček Nove godine, koji je jedna od najvažnijih turističkih manifestacija, organizuje svake godine na ovakav način, jer se time obezbeđuju mnogo veći prihodi za grad, a Beograd se promoviše kao turistička destinacija", rekao je Vesić.
Zbog toga će, najavio je, pripreme za organizaciju naredne "Beogradske zime" početi već sledećih nedelja.
Zahvalio je svim gradskim institucijama, donatorima, a posebno kompanijama "Er Srbija" i "Beograd na vodi", svim učesnicima u programu, i ljudima koji su radili da se organizuje više od 200 različitih manifestacija.
U saopštenju gradske uprave je prikazan i troškovnik manifestacije "Beogradska zima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crno na belo: BG zaradio 50 puta više

Izvor: B92, 09.Mar.2017

Beograd -- Grad je za dva meseca, koliko je trajala manifestacija "Beogradska zima" potrošio nešto više od 400.000 evra, a istovremeno je zarađen 21 milion evra...Kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, to je 50 puta više od onog što je uloženo...Vesić, koji je i predsednik Organizacionog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.