Beogradska berza: Značajan promet zabeležile su akcije NIS-a

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Nov.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Značajan promet zabeležile su akcije NIS-a

BEOGRAD - Svega 9,5 miliona dinara prometa vlasničkim hartijama od vrednosti, krajnji je bilans današnjeg trgovanja na Beogradskoj berzi.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15, skliznuo je za 0,77 odsto na 696,78 poena, dok je indeks Belexline opao za 0,67 odsto na 1.376,51 indeksnih poena.

Iole značajniji promet na tržištu kapitala, zabeležile su samo akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS). Preko 4,4 miliona dinara prometa realizovano je po prosečnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ceni od 869 dinara, koja predstavlja minimalni dnevni pad od 0,11 odsto. Vlasnički papiri Mlekare iz Subotice (MLSU) nisu menjali cenu od 1.600 dinara, pri čemu je promet iznosio 0,6 miliona dinara. Samo dinar manju cenu u odnosu na prethodni trgovački dan, imale su akcije Galenike Gitofarmacije (FITO), uz ostvaren promet od 0,57 miliona dinara, pa će indikativna cena za sutrašnje trgovanje iznositi 3.599 dinara. Za razliku od prethodno pomenutih, vlasničke hartije Jedinstva iz Sevojna (JESV) zabeležile su minimalni rast od 0,12 odsto na 5.900 dinara. Ukupan promet na kraju dana iznosio je 0,55 miliona dinara. Najveći rast cene na tržištu od 3,79 odsto, registrovale su akcije Veterinarskog zavoda iz Subotice (VZAS). U samo dve transakcije, ostvareni promet iznosio je 0,47 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 520 dinara.

Najveći gubitnik današnjeg trgovanja bile su obične akcije AIK banke (AIKB), koje su potonule za nepunih 5 odsto na 1.807 dinara, ali je promet iznosio samo 0,28 miliona dinara. Treći dan uzastopno, obične akcije Komercijalne banke (KMBN) beleže rast cene, koji je danas iznosio preko 1 odsto. Minimalna realizacija od 0,15 miliona dinara ostvarena je po ceni od 2.620 dinara.

Mizeran promet koji nije vredan pomena upisale su obveznice stare devizne štednje.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.