Beogradska berza: U fokusu investitora akcije Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Mar.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: U fokusu investitora akcije Aerodroma Nikola Tesla

BEOGRAD - Na kraju trgovačke nedelje indeksi su tek prekinuli negativnu seriju, ali se promet strmoglavio za više od 60 odsto u odnosu na prethodni dan.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15, porastao je za 0,06 odsto na 661,29 poena, dok je indeks Belexline ojačao za 0,15 odsto na 1.354,09 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je, više nego skromnih 8,5 miliona dinara.

U fokusu investitora, ako se tako može reći na ovakvom tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << bile su akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO). Uz rast cene od 0,3 odsto na 998 dinara, ostvareni promet iznosio je 2,6 miliona dinara. Novu korekciju cene od 0,76 odsto na 655 dinara, zabeležile su akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS), pri čemu je realizacija iznosila 1,4 miliona dinara. Sporadično trgovanje prethodnih dana akcijama Energoprojekt industrije (EPIN), okončano je danas prometom od nepunih milion dinara, ali je cena potonula za 6,67 odsto na 1.400 dinara. Nakon skoro dva meseca bez ikakvog prometa, akcije Poljoprivrednog dobra iz Zaječara (PDZA) registrovale su promet od 0,8 miliona dinara, ali je cena oslabila za čak 22,48 odsto na 5.000 dinara.

Od hartija iz bankarskog sektora, vredna pomena je samo realizacija od 0,3 miliona dinara, koju su zabeležile obične akcije AIK banke (AIKB), uz pad cene za 0,3 odsto na 1.635 dinara.

Obveznice stare devizne štednje registrovale su solidan promet od 88,5 hiljada evra.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.