Beogradska berza: U fokusu investitora Komercijalna banka i državne obveznice

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Okt.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: U fokusu investitora Komercijalna banka i državne obveznice

BEOGRAD – Pažnja investitora na Beogradskoj berzi danas je bila usredsređena na akcije Komercijalne banke i državne obveznice Srbije, a BELEX indeksi su zabeležili blagi oporavak posle jučerašnjeg pada.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 747 miliona dinara (oko 6,3 miliona evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za 0,4 posto na 730,75 poena, a BELEXlajn se popeo za 0,1 procenat na 1.537 poena.

Obične akcije Komercijalne banke bile su dobitnik dana s rastom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << cene od 2,1 procenat na 1.960 dinara, i ujedno najtrgovanija kompanijska hartija sa prometom od 9,8 miliona dinara.

Galenika Fitofarmacija je zabeležila trgovanje u vrednosti 1,1 milion dinara po nepromenjenoj ceni od 2.800 dinara, dok je Naftna industrija Srbije ojačala za 0,1 odsto na 682 dinara, uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Gornjomilanovački Metalac se jedini našao na listi gubitnika, zaključivši trgovanje u minusu od 1,7 posto na 1.976 dinara, a ostvario je promet od gotovo pola miliona dinara.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla" isprometovane su za nepunih 0,2 miliona dinara, ali uz rast cene od pola procenta do nivoa od 1.669 dinara.

Među dobitnicima se našla i duvanska industrija „Filip Moris", koja je zaključila trgovanje s dobitkom od 0,2 odsto na 3.490 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija je danas bila vrlo oskudna, tako da su u ukupnom prometu imali udeo od samo 2,55 odsto, pri čemu u kupovini 5,0 procenata, a u prodaji su zabeležili zanemarljiv procenat.

Dinarska državna obveznica serije RSO16134, koja dospeva na naplatu u februaru 2019. godine, ostvarila je promet u iznosu od 734 miliona dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.