Beogradska berza: Sojaprotein dobitnik dana, indeksi u plusu

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Sojaprotein dobitnik dana, indeksi u plusu

BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi indeksi su najzad zabeležili rast, pri čemu je promet više nego dupliran u odnosu na prethodni dan.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 porastao je za 0,53 odsto na 695,26 poena, dok je indeks BELEXline poskočio za 0,34 odsto na 1.430,75 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 51,2 miliona dinara.

Posle dužeg vremena, vlasnički papiri Sojaproteina iz Bečeja (SJPT) zabeležili su najveći promet na tržištu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Nepunih 13 miliona dinara prometa ostvareno je po prosečnoj ceni od 642 dinara, koja podrazumeva dnevni rast od gotovo 5 odsto. Nešto manju realizaciju od 12,1 miliona dinara registrovale su akcije Alfa Plama, ali se cena od 27.000 dinara po akciji nije menjala. Na MTP segmentu tržišta izdvojile su se akcije Magistrale iz Beograda (MGST) sa prometom od nemalih 10,5 miliona dinara i cenom od 1.500 dinara po akciji, koja je takođe ostala nepromenjena. Na istom segmentu tržišta, akcije Vojvodinaputa iz Subotice (VOJP) upisale su promet od skoro 2 miliona dinara. Nakon pada cene od 20 odsto na 8.000 dinara početkom maja, sve naredne transakcije realizovane su po nepromenjenoj ceni. Vlasničke hartije Energoprojekt holdinga (ENHL) skliznule su za 0,41 odsto na 1.221 dinara, uz ostvaren promet od 2,7 miliona dinara.

Akcije Tehnogasa iz Beograda (TGAS) ubeležile su danas najveću cenu u poslednjih godinu dana – 7.100 dinara, ali je prosečna  ipak bila nešto niža  - 7.077 dinara jer je dnevni skok iznosio 1,1 odsto. Ukupan promet na kraju trgovačkog dana iznosio je 1,6 miliona dinara. Akcije Energoprojekt industrije (EPIN) potonule su za 3,1 odsto na 1.345 dinara, uz ostvaren promet od 1,4 miliona dinara. Vlasničke hartije Goša Montaže iz Velike Plane (GMON) zaronile su za više od 4 odsto na 1.726 dinara, pri čemu je promet iznosio 1,1 miliona dinara.

U samom finišu trgovačke sesije, obične akcije Komercijalne banke (KMBN) uzletele su za 3,48 odsto na 1.935 dinara, dok je realizacija iznosila 1,3 miliona dinara. Ostale akcije iz bankarskog sektora nisu ostvarile promet vredan pomena.

Obveznice stare devizne štednje uz dve ostvarene transakcije, zabeležile su promet od 13,1 hiljada evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.