Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa

BEOGRAD - Prvi trgovački dan u novoj godini protekao je uz više nego slabu investicionu aktivnost, te nijedna članica indeksne korpe BELEX15 nije zabeležila opipljiv promet.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona RSD (39,5 hiljada EUR), dok je indeks BELEX15 oslabio 0,6% na 640,2 poena.

Jedina hartija koja je zabeležila značajniji promet bilo je zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga (ENHL), EP Oprema (ENOP), koja je ostvarila trgovanje vredno 3,8 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 4.300 RSD.

Najprometnija akcija iz korpe BELEX15 bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je oslabila za trećinu procenta na 598 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Generalni direktor ove kompanije, Kiril Kravčenko, izjavio je tokom praznika za beogradske medije da je NIS prošle godine zabeležio pad finansijskog rezultata, ali da je održan EBITDA na visokom nivou od 40 milijardi RSD, dok je novčani tok zadržan na prošlogodišnjem nivou od 40 milijardi RSD.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je pao 3,5% na 1.113 RSD, dok je bečejski Sojaprotein (SJPT) porastao 0,3% na 890 RSD uz zanemarljiv promet. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je oslabio 2% na 2.400 RSD, dok se Goša Montaža (GMON) spustila 1,2% na 1.680 RSD. Među retkim dobitnicima bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je skočila na 2.400 RSD, ali takođe uz mizeran promet.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile promet.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

"Mršav" prvi dan na BG berzi

Izvor: B92, 04.Jan.2016

Beograd -- Prvi trgovački dan na Beogradskj berzi u novoj godini protekao je uz više nego slabu investicionu aktivnost...Naime, nijedna članica indeksne korpe BELEX15 nije zabeležila opipljiv promet...Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (39,5 hiljada evra), prema izveštaju Berze....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.