Beogradska berza: Prekinut silazni trend, NIS najprometniji

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Okt.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Prekinut silazni trend, NIS najprometniji

BEOGRAD - Nakon dva vezana dana pada, domaće tržište akcija se vratilo na stazu rasta uz prilično skromnu investicionu aktivnost.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 10,8 miliona RSD (88 hiljada EUR), dok je indeks BELEX15 ojačao za petinu procenta na 676,5 poena.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je oslabila 0,3% na 651 RSD uz promet od 2,9 miliona RSD. Drugi dan zaredom akcije NIS-a beleže pad vrednosti, dok su na nedeljnom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << skočile 3,3%. NIS će naredne srede, 2. novembra, predstaviti poslovne rezultate za treći kvartal i prvih devet meseci. Energoprojekt holding (ENHL) je ojačao 0,2% na 1.345 RSD uz realizaciju od 2 miliona RSD. Agencija Bloomberg prenela je izjavu čelnika ove kompanije da se ove godine očekuje skoro u potpunosti ispunjenje plana – prihodi od 300,2 miliona EUR i bruto dobit od 10,2 miliona EUR.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je ojačao 0,3% na 1.133 RSD uz skroman promet od 0,3 miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) porasla 0,2% na 1.678 RSD uz realizaciju od 1,8 miliona RSD. Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) skočilo je 3,1% na 4.201 RSD uz promet od 1 milion RSD. Ova kompanija nedavno je preuzela Novi Pazar put (NPPU) po ceni koja vrednuje ovu putarsku firmu oko šest miliona EUR. Dunav osiguranje (DNOS) se zadržalo na nivou od 1.300 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) predvodio dobitnike skočivši 5,9% na 2.338 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD. Ova kompanija je juče saopštila da će tekuća godina biti rekordna u istoriji fabrike, najavivši i veliki investicioni ciklus u narednih pet godina.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.