Beogradska berza: Pad indeksa, AIK banka i dalje u fokusu

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Okt.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Pad indeksa, AIK banka i dalje u fokusu

BEOGRAD - Današnje trgovanje na Beogradskoj berzi obeležio je promet akcijama AIK banke, pri čemu su oba indeksa zabeležila pad vrednosti.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 skliznuo je za 0,27 odsto na 627,56 poena, dok je indeks BELEXline oslabio za 0,48 odsto na 1.313,89 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 297,6 miliona dinara.

Shodno odluci Izvršnog odbora banke od pre nekoliko dana o ceni i uslovima pod kojima se vrši otkup sopstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << akcija, danas je nejverovatnije po pomenutom osnovu došlo do realizacije dve veće transakcije običnim i prioritetnim kumulativnim akcijama AIK banke. Naime, ukupan promet običnim akcijama (AIKB) iznosio je 261,4 miliona dinara, koji je ostvaren po nepromenjenoj ceni od 1.800 dinara. Prioritetne kumulativne akcije (AIKBPB) su registrovale promet od 29,5 miliona dinara, uz minimalan rast cene od 0,42 odsto na 954 dinara.

Ostatak tržišta morao se zadovoljiti prometom od svega 6,6 miliona dinara. Vlasnički papiri Naftne Industrije Srbije (NIIS) upisali su promet od 2,7 miliona dinara po prosečnoj ceni od 637 dinara, koja podrazumeva dnevni skok od 0,63 odsto. Cena akcija Energoprojekt holdinga (ENHL) je korigovana za 0,30 odsto na 1.002 dinara, dok je promet iznosio 0,86 miliona dinara. Gotovo identičan procentualni pad cene, ali na 7.078 dinara, zabeležile su akcije Tehnogasa (TGAS), koje su registrovale promet od 0,38 miliona dinara. Nakon dvodnevnog snažnog rasta cene, akcije Dragana Markovića iz Obrenovca (DRMA), potonule su za 7,25 odsto na 435 dinara, ali je promet iznosio skromnih 0,35 miliona dinara.

Usled nedostatka bilo kakve ponude, dužnički segment tržišta nije ostvario čak ni minimalan promet.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.