Beogradska berza: Optimističniji kraj trgovačke sedmice

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Nov.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Optimističniji kraj trgovačke sedmice

BEOGRAD - Za nijansu optimističniji kraj trgovačke sedmice, doneo je rast prometa i oba relevantna indeksa.

Belex15, indeks najlikvidnijih akcija, porastao je za 0,30 odsto na 689,25 poena, dok je indeks Belexline poskočio za 0,26 odsto na 1.369,50 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 39,8 miliona dinara.

Od akcija kompanija iz realnog sektora, najveći promet zabeležile su vlasničke hartije Energoprojekt holdinga (ENHL). >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Više od 12,7 miliona dinara isprometovano je po prosečnoj ponderisanoj ceni od 935 dinara, koja podrazumeva dnevni rast od 1,63 odsto. Novim, značajnim rastom cene za 2,86 odsto na 18.000 dinara, akcije Alfa Plama (ALFA) upisale su i novi godišnji maksimum, ostvarivši ujedno ni malo zanemarljiv promet od 10,7 miliona dinara. Akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS) prekinule su negativnu seriju rastom cene za skoro 1 odsto na 818 dinara, dok je realizacija iznosila 3,6 miliona dinara. Od likvidnijih hartija, samo su akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) zabeležile korekciju od svega 0,23 odsto na 852 dinara uz „preskočenih“ milion dinara prometa. Vlasnički papiri Sojaproteina (SJPT) registrovali su rast cene od nepunih 2 odsto na 694 dinara ali je upisano nevelikih 0,4 miliona dinara prometa.

U samom finišu trgovačke sesije, isprometovano je 5.000 običnih akcija AIK banke (AIKB) po ceni od 1.890 dinara, za 0,43 odsto većoj u odnosu na juče, pa je ukupan promet iznosio 9,45 miliona dinara.

Usled nedostatka bilo kakve ponude, obveznice stare devizne štednje nisu ostvarile bilo kakav promet.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.