Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Dec.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Nastavak rasta indeksa

BEOGRAD - Beogradska berza nastavila je rastom u uslovima veoma slabog prometa.

BELEX15 je ojačao 0,6 odsto, na 631,02 poena dok je BELEXline podignut 0,7 osto, na 1.359,27 poena. Ukupno je ostvareno manje od 26 miliona dinara prometa.

U fokusu je bila Komercijalna banka (BSE:KMBN) koja je bila najtrgovanija sa 7,2 miliona dinara prometa, a cena je porasla 0,2 odsto, na 1.582 dinara. Messer Tehnogas (BSE:TGAS) bio je dobitnik dana sa skokom od 2,6 odsto, na 8.496 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << uz 2,5 miliona dinara prometa.

Odličan dan imao je i Sojaprotein (BSE:SJPT) koji je povećao cenu 2,4 odsto, na 849 dinara, uz 3,2 miliona dinara prometa.

Naftna industrija Srbije (BSE:NIIS) imala je 1,7 miliona dinara prometa, a cena je pala 0,8 odsto, na 600 dinara. To je najniža cena NIS-a od 21. decembra. Skupština Srbije usvojila je juče zakon kojim se u javni dug pretvaraju obaveze Srbijagasa prema Naftnoj industriji Srbije (NIIS) od oko 23,4 milijarde RSD. Javni dug će biti plaćen iz državnog budžeta na šest rata.

AIK banka (BSE:AIKB) je oslabila 1,6 odsto, na 1.762 dinara, uz 814 hiljada dinara prometa. Nakon što je vanredna skupština akcionara AIK banke (AIKB) odobrila smanjenje kapitala poništenjem sopstvenih akcija i istovremeno povećanje akcionarskog kapitala iz neto imovine banke – sredstava rezervi, ova banka je poništila 8,4% običnih akcija koje je stekla tokom ove godine. Sada većinski vlasnik AIK-a, šećerana Sunoko, zajedno sa povezanim licima, poseduje skoro 85% akcija ove bankarske ustanove.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.