Beogradska berza: Metalac u fokusu, indeksi porasli

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Metalac u fokusu, indeksi porasli

BEOGRAD - Drugi dan zaredom nastavljen je oporavak domaćeg tržišta akcija uz neznatno raznovrsniju investicionu aktivnost.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 23,2 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks BELEX15 porastao 0,3% na nepunih 639 poena.

Najprometnija akcija bio je gornjomilanovački Metalac (MTLC) koji je zabeležio promet od 7,4 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.400 RSD, što predstavlja pad od 1,4% u odnosu na juče. Ova kompanija je danas objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << šestomesečne rezultate poslovanja za matičnu kompaniju, dok se u ponedeljak očekuje objava konsolidovanih rezultata koji će dati bolji uvid u poslovni trend u tekućoj godini. Solidan promet od 5,4 miliona RSD registrovala je Komercijalna banka (KMBN) koja se spustila nepunih 2% na 1.520 RSD, dok je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) ojačao 0,3% na 1.259 RSD uz trgovanje vredno 2,8 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je, nakon juče objavljenih rezultata za prvih šest meseci, danas pala 1% na 585 RSD uz izuzetno skromnu investicionu aktivnost. Najveća kompanija po tržišnoj kapitalizaciji na Belexu zabeležila je danas promet od 0,7 miliona RSD. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) je odlučujuće doprineo rastu indeksa, skočivši 6,9% na 1.068 RSD uz skromno trgovanje od pola miliona RSD. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je oslabilo 0,8% na 4.022 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je uz neznatno nižu realizaciju vranjski Alfa plam (ALFA) pao 2% na 31.246 RSD.

Galenika Fitofarmacija (FITO) je nastavila blagi silazni trend spustivši se 0,8% na 2.925 RSD uz promet od 4,4 miliona RSD. Ova kompanija je juče izvestila da je u prvih šest meseci zabeležila neto dobit od 1,2 milijarde RSD u odnosu na 1,1 milijardu RSD u istom periodu prošle godine.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.