Beogradska berza: Indeksi ojačali, akcije Aerodroma nastavile uzlet

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi ojačali, akcije Aerodroma nastavile uzlet

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze nastavili su danas uzlazni trend, budući da su sve kompanije kojima se trgovalo na domaćem tržištu akcija zabeležile rast cene.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je skromnih 7,4 miliona dinara (oko 63 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za četvrtinu procenta na 732,5 poena, a BELEXlajn je porastao za 0,2 posto na 1.540,53 poena.

Najtrgovanija akcija je bio Aerodrom „Nikola Tesla", koji je ostvario promet od >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 4,4 miliona dinara po prosečnoj ceni od 1.676 dinara, za 0,4 procenta višoj nego juče.

Naftna industrija Srbije se zadržala na 682 dinara, uz realizaciju u iznosu od 1,1 milion dinara, dok je Impol Seval iz Sevojna zaključio trgovanje u plusu za 0,9 odsto, na nivou od 3.091 dinar, a isprometovan je za 0,6 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas je zabeležio trgovanje vredno pola miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 11.000 dinara, dok je gornjomilanovački Metalac skočio za 1,2 procenta na 2.000 dinara, uz promet u iznosu 0,2 miliona dinara.

Listu dobitnika dana je predvodio bečejski Sojaprotein s rastom cene od gotovo 2,3 posto na 135 dinara, uz zanemarljivo trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 37 odsto, pri čemu u kupovini 9,0 procenata, a u prodaji 65,14 posto.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.