Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje posustalo

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Avg.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje posustalo

BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg dana u nedelji, a investiciona aktivnost na tržištu akcija je nastavila da posustaje.

Ukupan promet na Berzi iznosio je 5,1 milion dinara (43,3 hiljade evra).

Rast akcija Aerodroma "Nikola Tesla" doprineo je zaustavljanju višednevnog pada indeksa BELEX15, koji je ojačao za oko 0,1 odsto na 730,52 poena, ali uprkos tome nedelju završava s minusom od 0,3 procenta.

S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << BELEXlajn nastavio da slabi, spustivši se danas za približno 0,1 procenat na 1.516,36 poena, tako da je na nedeljnom nivou u gubitku od oko 0,3 odsto.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije sa skromnim prometom od 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 678 dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" je bio na čelu malobrojne liste dobitnika dana s rastom od 0,8 posto, zaključivši trgovanje na nivou od 1.728 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion.

Snažan pad cene, od 1,8 odsto na 11.000 dinara, registrovao je proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, uz skromno trgovanje, dok je gornjomilanovački Metalac ojačao za četvrtinu procenta na 1.995 dinara, ostvarivši, takođe, neveliki promet.

Gubitnike je prevodila beogradska kompanija za promet robe i usluga, Rimex, čija je vrednost akcija pala za 2,0 posto na 1.421 dinar, uz zanemarljivu realizaciju.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali skromno učešće od 2,27 odsto, pri čemu su u kupovini učestvovali sa udelom od 4,54 procenta, dok su u prodaji akcija apstinirali.

Državna dinarska obveznica, serije RSO17153, s rokom dospeća u aprilu 2020. godine, zabeležila je promet od 3,9 miliona dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.