Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Dec.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi mešoviti, trgovanje akcijama splasnulo

BEOGRAD – Trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi danas je splasnulo, solidan promet su imale obveznice Republike Srbije, a indeksi su zabeležili mešovito kretanje.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 320,3 miliona dinara (2,7 miliona evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, zaključen je u minusu od pola procenta na 759,73 poena, a BELEXline je stagnirao na nivou od 1.578,32 poena.

Najtrgovanija akcija je bila Naftna industrija Srbije s prometom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od skoro 4,7 miliona dinara, ostvarenom po nepromenjenoj ceni od 687 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla", čije su akcije u utorak dostigle u jednom trenutku istorijski rekord od 1.956 dinara, oslabile su na danas za 0,9 procenata na 1.919 dinara, uz realizaciju od približno 1,0 milion dinara.

Zemunski proizvođač preparata za zaštitu i prehranu biljaka, Galenika Fitofarmacija, takođe je pao za 1,8 posto na 2.700 dinara, zabeleživši trgovanje vredno nepunih 0,4 miliona.

Energoprojekt holding, koji je bio jedini dobitnik dana sa snažnim skokom cene od 11,3 procenta na 668 dinara, ostvario je promet nešto veći od 0,1 milion dinara.

Bečejski Sojaprotein se zadržao na nivou od 133 dinara, uz neveliko trgovanje.

Obične akcije Komercijalne banke takođe su imale slabu realizaciju, a našle su se na čelu liste gubitnika usled pada cene od 2,2 procenta na 2.109 dinara.

Akcije beogradskog preduzeća „Agroexport proizvodnja i promet" ostvarile su u blok trgovanju promet u iznosu od gotovo 83 miliona dinara, po ceni od 229 dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija bila je zanemarljiva, s obzirom na to da su u ukupnom prometu imali udeo od samo 2,42 posto.

Državna dinarska obveznica serije RSO15102, s rokom dospeća u februaru 2022. godine, istrgovana je u iznosu od 230,7 miliona dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.