Beogradska berza: Desetkovan promet, indeksi mešoviti

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Desetkovan promet, indeksi mešoviti

BEOGRAD – Budući da u Srbiji brojni domaćini, među kojima verovatno ima i dosta investitora, danas proslavljaju kućnu slavu Aranđelovdan, ne iznenađuje znatan pad prometa na Beogradskoj berzi, dok su BELEX indeksi registrovali mešovite rezultate.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (40,9 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, spustio se za nepunih 0,1 odsto na 763,55 poena, a BELEXlajn je ojačao za više od trećine procenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na 1.656,72 poena.

Naftna industrija Srbije je bila najtrgovanija akcija s prometom od 1,6 miliona dinara, po prosečnoj ceni od 700 dinara, nepromenjenoj u odnosu na sredu.

Aerodrom „Nikola Tesla" se takođe zadržao na jučerašnjem cenovnom nivou od 850 dinara, a isprometovan je za 1,1 milion dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je istrgovano za približno četvrt miliona dinara, po ceni od 6.500 dinara, istoj kao na prethodnom trgovanju, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer Tehnogas ojačao za 0,6 procenata na 13.100 dinara, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Danas je mirovala i akcija Energoprojekt holdinga na nivou od 654 dinara, a ostvarila je promet u iznosu od 0,1 milion dinara.

Akcija saobraćajno-turističko-ugostiteljskog preduzeća „Vršac" registrovala je na MTP tržištu gubitak vrednosti za trećinu procenta i zaključena je na 9.268 dinara, a istrgovana je za nepunih 0,8 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 28,58 odsto, pri čemu u kupovini 50,22 procenta, a u prodaji 6,94 posto.

Obveznicama Republike Srbije nije trgovano na Berzi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slava oborila promet na berzi: Najtrgovanije akcije NIS-a

Izvor: B92, 21.Nov.2019

Beograd -- Budući da u Srbiji brojni domaćini, među kojima i dosta investitora, proslavljaju slavu Aranđelovdan, ne iznenadjuje znatan pad prometa na Beogradskoj berzi...BELEX indeksi registrovali su različito kretanje...Ukupan promet u trgovanju iznosio je 4,8 miliona dinara (40,9 hiljada evra)...Indeks...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.