Beogradska berza: BELEX15 jedva iznad 700 poena, NIS pao 4%

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Jun.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: BELEX15 jedva iznad 700 poena, NIS pao 4%

BEOGRAD - Skroman promet uz blagi pad berzanskih indeksa obeležio je današnji trgovački dan.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 9,3 miliona RSD (75 hiljada EUR), dok je indeks BELEX15 oslabio 0,6% na 703,95 poena.

Najprometnija akcija ponovo je bio građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa trgovanjem vrednim 4,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.443 RSD. Akcije ENHL-a u porastu su drugi dan zaredom ojačavši danas dodatnih 0,9%. Napred je zajedno sa povezanim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << licima objavio u petak nameru za preuzimanje 64,68% akcija Energoprojekt holdinga, a juče je ova kompanija objavila i nameru za preuzimanje zavisnih preduzeća Energoprojekt holdinga – EP Entel (EPEN) i EP Garant (ENGR). Energoprojekt Entel (EPEN) zabeležio je danas rast od 4,4% na 13.269 RSD uz registrovani promet od 0,5 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) nastavlja sa padom peti uzastopni dan usled pada cene sirove nafte na svetskom tržištu, uz realizaciju od 1,5 miliona RSD. U toku trgovačkog dana akcije NIS-a kretale su se u rasponu od 645-677 RSD, okončavši trgovanje na nivou od 650 RSD što je najniža cena na zatvaranju od kraja novembra prošle godine. Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) zabeležio je neveliki rast na 1.296 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD, dok se gornjomilanovački Metalac (MTLC) zadržao na nepromenjenom nivou od 1.752 RSD uz trgovanje vredno 0,3 miliona RSD. Najveći pad cene od 11,1% na 800 RSD ostvarile su prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) uz minornu realizaciju.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.