Beogradska berza: AIK banka u fokusu, indeksi potonuli

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Okt.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: AIK banka u fokusu, indeksi potonuli

BEOGRAD - Na kraju trgovačke sedmice oba indeksa potonula su za nešto manje od 1 odsto, pri čemu je promet u redovnom trgovanju premašio tek 10 miliona dinara.

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 skliznuo je za 0,8 odsto na 624,04 poena, dok je indeks BELEXline oslabio za 0,92 odsto na 1.306,65 indeksnih poena. Dve blok transakcije akcijama Enikona iz Loznice (ENKN) vredele su 13,6 miliona dinara.

Najveći promet na tržištu u iznosu od 3,2 miliona dinara registrovale >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su obične akcije AIK banke (AIKB). Već sedmi dan uzastopno ovim akcijama se trguje na nepromenjenom nivou od 1.800 dinara. Najverovatniji kupac pomenutih kao i prioritetnih kumulativnih akcija (AIKBPB) u vrednosti od 1,4 miliona dinara, po ranije uspostavljenoj ceni od 954 dinara, je sama banka, jer je Izvršni odbor još 12. oktobra doneo odluku o otkupu sopstvenih akcija po aktuelnim cenama. Obične akcije Komercijalne banke (KMBN) zabeležile su promet od minimalnih 0,2 miliona dinara uz korekciju cene za -2,78 odsto na 1.750 dinara.

Od vlasničkih hartija iz realnog sektora, izdvojile su se akcije Naftne Industrije Srbije (NIIS) koje su registrovale promet od 1,5 miliona dinara po prosečnoj ceni od 644 dinara, koja podrazumeva dnevni rast od 0,31 odsto. Padom cene za -9 odsto, akcije Planinke iz Kuršumlije (PLNN) zaronile su na nivo od 20.000 dinara, ujedno ostvarivši promet od 0,78 miliona dinara. Akcije Tehnogasa (TGAS) nisu menjale cenu od 7.100 dinara uz neveliku realizaciju od 0,44 miliona dinara.

Usled nepostojanja ponude, danas nije registrovana ni jedna transakcija obveznicama stare devizne štednje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.