Beograd uštedeo milijardu dinara

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd uštedeo milijardu dinara

Republička Uprava za javne nabavke uručila je u ponedeljak Gradu Beogradu priznanje za uspešnu reformu sistema javnih nabavki, koja je u poslednje tri godine gradskoj kasi uštedela više od milijardu dinara.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kazao je nakon dodele priznanja da je Beograd lider u efikasnom sprovođenju javnih nabavki i postignutim uštedama u toj oblasti."Prema računici naše Agencije za javne nabavke uštedeli smo nešto više od milijarde dinara za otprilike >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tri godine. Uradili smo niz tendera koji su bili efikasni i danas imamo ozbiljan tim za javne nabavke od preko 30 ljudi koji pomaže i našim gradskim preduzećima i spreman je da podeli znanje sa svim ostalim gradovima u Srbiji", rekao je Đilas.Direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović je istakao da je Beograd formiranjem Agencije za javne nabavke bio prvi grad u Srbiji koji je uveo moderan sistem organizacije javnih nabavki po ugledu na institucije u pojedinim evropskih zemljama.Stalni koordinator Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Vilijam Infant čestitao je Beogradu što je primer jasnih i transparentnih javnih nabavki.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.