Beograd ostaje i bez - kokica?

Izvor: B92, 17.Mar.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd ostaje i bez - kokica?

Beograd -- Nezadovoljni zakupci lokacija u centru. Sele ih iz sadašnjih kioska u kolica.

Beograd bi uskoro mogao da ostane bez prodavaca kokica na ulicama.

Iako su na javnoj licitaciji u utorak u opštini Stari grad lokacije za prodaju ove ukusne zanimacije išle kao alva, a za najskuplje mesto u Knez Mihailovoj trebalo je izdvojiti čak tri miliona dinara, dugogodišnji zakupci smatraju da će gradski propisi, a ne cene zakupa, "ubiti" ovaj biznis, pišu Večernje novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako tvrdi desetak trgovaca kokicama, prema usvojenim pravilnicima o izgledu kioska i tezgi, moraće da sele iskokani kukuruz iz zatvorenih objekata u - kolica.

"Razgovarali smo o tome sa glavnim gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predložili smo da imamo uniformisane kioske, ali on je jasno rekao da više nećemo moći da prodajemo u zatvorenim objektima. Moći ćemo da imamo male tezge, odnosno kolica, a na to nećemo pristati, jer nam se ne isplati", kaže jedan od zakupaca mesta za prodaju kokica.

Rok za primenu ovog za kokičare "nepopularnog" propisa je do kraja godine, a iskokano zrnevlje će nastaviti da daje svojim mirisom poseban "šmek" gradskom jezgru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.