Beograd na vodi isplaćuje 10 miliona evra dividende

Izvor: B92, 25.Mar.2022, 16:06

Beograd na vodi isplaćuje 10 miliona evra dividende

Beograd -- Prethodna godina bila je najuspešnija godina u poslovanju društva Beograd na vodi d.o.o. od početka projekta.

Tokom 2021. godine, Beograd na vodi d.o.o. ostvario je ukupne prihode od 185 miliona evra, a neto dobit za isti period iznosi 29,5 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanija će isplatiti dividende u vrednosti od 10 miliona evra. Trećina ovog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija učestvuje u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije sa 32 odsto.

"Tokom 2021. godine, završili smo izgradnju još četiri stambene zgrade, tako da je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošle nedelje prodali jubilarni 4000. stan. Poslovni planovi kompanije su pre svega razvojni, pa će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo će biti uplaćen u bužet Republike Srbije“, rekla je direktorka Beograda na vodi Zorana Burlić.

Ona je dodala da je Beograd na vodi pokrenuo brojne infrastrukturne projekte u gradu i da angažovanje građevinske i pratećih industrija na projektu doprinosi rastu BDP-a.

Kako se navodi, paralelno sa izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture. Do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih saobraćajnica, rekonstruisan je Savski trg, otvoren je Savski park koji obuhvata površinu od četiri fudbalska terena, a Galerija, najveći tržni centar u regionu, već je postala nezaobilazna destinacija za šoping, gastronomiju i zabavu. Radovi na eksterijeru Kule Beograd, najviše zgrade u regionu i novog simbola prestonice, privode se kraju, a uporedo se odvijaju i unutrašnji radovi u impresivnoj građevini u kojoj će se nalaziti renomirani hotel i brendirani stanovi St. Regis.

Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 miliona evra od početka projekta.

Na izgradnji je trenutno angažovano blizu 2.200 radnika, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.