Beograd budućnosti: Izložba kapitalnih projekata u glavnom gradu

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 15:42

Beograd budućnosti: Izložba kapitalnih projekata u glavnom gradu

Beograd -- Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić otvorio je danas izložbu "Beograd budućnosti", koja se održava na platou ispred TC Rajićeva u Knez Mihailovoj ulici.

Na izložbi se mogu videti najznačajniji arhitektonski i građevinski projekti na uređenju javnog prostora u Beogradu, ukazao je Stojčić.

"Većina projekata je već u poodmakloj fazi realizacije, kao što je recimo Savski trg, koji će biti najveći gradski trg sa monumentalnim spomenikom. Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se ljudi vrate na te prostore, poput Savskog trga, koji će biti sekundarni centar grada u zaleđu Beograda na vodi" ukazao je Stojčić.

On je istakao da su projekti koji su predstavljeni na izložbi veoma važni za razvoj prestonice, kao i da se na realizaciju pojedinih čeka i nekoliko decenija.

"Očekuje nas uređenje platoa ispred Hrama Svetog Save, uređenje Muzeja grada Beograda i izgradnja Gradske galerije na Kosančićevom vencu. Takođe, očekuje nas i realizacija projekta za izgradnju Linijskog parka, čije su pripreme u toku, inače jednog od najznačajnijih projekata uređenja javnog prostora. Zeleni rekreativni prostor će se prostirati na 4,6 kilometara, čiji se početak izgradnje očekuje krajem naredne godine. Predviđena je takođe i izgradnja objekta kulture na otvorenom, odnosno amfiteatra za potrebe BELEF-a. Linijski park će u potpunosti izmeniti to urbano tkivo i doneti kvalitetne sadržaje za peške, rekreativce i poštovaoce kulturnih dešavanja", najavio je gradski urbanista.

Podsetio je da su pešačka zona i Savska obala već povezane sa Knez Mihailovom ulicom i Kosančićevim vencem. Očekuje se, kako je najavio, i povezivanje delova grada sa Dunavom.

"Za tri do četiri godine ćemo, u pozitivnom smislu, imati potpuno izmenjeno lice grada. Turisti i građani koji nisu bili u Beogradu u poslednjih nekoliko godina, svakako će biti iznenađeni sprovedenim radovima" zaključio je Stojčić.

Izložba traje do 14. novembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izložba „Beograd budućnosti“ u Knez Mihailovoj

Izvor: DANuBeogradu.rs, 24.Okt.2020, 06:47

Izložba „Beograd budućnosti“ biće otvorena od 23. oktobra do 14. novembra 2020. na platou ispred Tržnog centra „Rajićeva“ u Knez Mihailovoj ulici. Na izložbi se mogu videti najznačajniji arhitektonski i građevinski projekti na uređenju javnog prostora u Beogradu. U ime organizatora izložbe,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.