Izvor: B92, 18.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd-Jadran deo koridora 10"

Beograd -- Velimir Ilić kaže da su Italija i EU spremne da podrže da autoput Beograd-Jadran bude krak Panevropskog koridora 10.

"Italija je spremna da finansijski podrži projekte na koridoru 10", rekao je Ilić na konferenciji o perspektivama saobraćaja, infrastrukture i logistike u Srbije, koji je organizovao Italijanski institut za spoljnu trgovinu.

On je kazao da će biti raspisan tender za deo autoputa na koridoru 10 od Leskovca do makedonske granice, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je potrebno da se ubrzaju administrativni procesi kako bi se što pre odobravala sredstava iz Nacionalnog investicionog plana koja su namenjena za infrastrukturu.

Ilić je rekao i da će sutra sa Evropskom investicionom bankom biti potpisan ugovor o kreditu za završetak dobanovačke petlje na zaobilaznici oko Beograda, ali nije rekao o kojoj se sumi radi.

"Sa EIB je za 15. novembar planirano potpisivanje još jednog ugovora - za završetak obilaznice oko Beograda, u delu od Ibarske magistrale do Ostružnice, vredan 120 miliona evra", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Italijani su zainteresovani i za poboljšanje kvaliteta saobraćaja na rečnom Koridoru 7 kroz Srbiju, koji prati tok reke Dunav.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.