Benzinske pumpe u Njemačkoj će puniti i električna vozila

Izvor: Capital.ba, 05.Jun.2020, 07:32

Benzinske pumpe u Njemačkoj će puniti i električna vozila

BERLIN – Njemačka je saopštila da će obavezati sve benzinske stanice da moraju imati prostor za dopunu automobila na električni pogon, što je dio ekonomskog plana oporavka vrijednog 130 milijardi evra, čime bi trebalo da se pojača potražnja za ovom vrstom vozila. Njemačka je objavila inicijativu u sklopu šireg stimulativnog plana koji obuhvata povećanje poreza radi kažnjavanja vlasnika većih vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Potrošači su izrazili zabrinutost zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ograničenog operativnog kretanja automobila na električni pogon, što je uticalo na slabu potražnju. Reforme na 14.118 benzinskih stanica u NJemačkoj pružiće značajan podsticaj potražnji za električnim automobilima. U Njemačkoj je prošle godine registrovano samo 1,8 odsto automobila na električni pogon. Чланак Benzinske pumpe u Njemačkoj će puniti i električna vozila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Svaka benzinska pumpa u Nemačkoj će morati da ima punjač za električna vozila

Izvor: AutoBlog, 05.Jun.2020

Nemačka će u sklopu plana stimulacije vrednog 130 milijardi evra zahtevati od svake benzinske pumpe da poseduje punjače namenjene električnim vozilima.Ovaj paket stimulacija uključuje subvencije za kupce električnih vozila, ali i poreze za vlasnike velikih SUV-ova koji zagađuju okolinu. Prema...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.